“Ķieģelīša” saldskābmaize
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur graudaugus, Uzkodas

“Ķieģelīša” saldskābmaize

4 gabali
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    kukulītis formas maizes
  • 1 l
    kefīra
  • 1
    paciņa svaiga rauga
  • 1.2 kg
     kviešu miltu
  • 1
    tējkarote sāls
  • 1
    glāze (240 ml) cukura
  • 6
    ēdamkarotes ķimeņu
  • eļļa mīklas pārziešanai
 

Pamācība

1. Maizi sagriež mazos gabaliņos.

2. Liek bļodā un pārlej ar kefīru.

3. Atstāj mērcēties pāris stundu, līdz maize ir pilnībā izšķīdusi. Ik palaikam maizes masu ar pirkstiem pamīca.

4. Raugu iedrupina bļodiņā, pievieno ēdamkaroti cukura un pielej nedaudz silta ūdens. Samaisa putriņā un uzkaisa šķipsniņu miltu. Atstāj pāris minūtes, lai raugs “atdzīvotos”.Uz galda uzkaisa nedaudz miltu un liek sagatavoto maizes un kefīra mīklas masu. Izveido vidū nelielu bedrīti, kurā ielej raugu.

5. Pieber miltus un sāk mīcīt maizes mīklu.

6. Mīcot pievieno sāli, cukuru un ķimenes.

7. Mīklu ir nepieciešams rūpīgi samīcīt.

8. Kad mīkla ir samīcīta, to pārziež ar eļļu, uzkaisa nedaudz miltu, liek tīrā bļodā, pārsedz ar dvielīti un liek raudzēties.

9. Pēc ~ 1,5–2 stundām, kad mīklas apjoms ir dubultojies, ņem to ārā no bļodas un pārmīca.

10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. No mīklas veido nelielus apaļus kukulīšus, pēc izvēles pārkaisa ar ķimenēm un liek cepties. Cep no ~ 45 minūtēm līdz 1 stundai, kamēr kukulīši ir kļuvuši zeltaini un, nedaudz paklauvējot pa garozu, ir dzirdama dobja skaņa.

11. Kad maizīte ir izcepta, to pārziež ar viegli saldenu cukurūdeni, pārklāj ar dvielīti un atdzesē.

Variācijas par tēmu:

Maizes mīklai var pievienot uz smalkās rīves sarīvētu burkānu, tad rezultātā iegūsiet burkānu saldskābmaizi.

Mājas apstākļos no mīklas daudzuma veidojiet trīs vai četrus nelielus kukuļus, jo, cepot vienu lielu kukuli, mājas cepeškrāsns var to kārtīgi neizcept un vidus būs jēls.