Ābolu un kuskusa pudiņš
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Augļi, Ogas, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu

Ābolu un kuskusa pudiņš

6 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Āboli tiek dēvēti par vissenāko kultivēto augli pasaulē. Tie ir garšīgi gan svaigi, gan dažādi pagatavoti. Piedāvājam pagatavot sacepumu, kurā draudzīgi sadzīvo āboli, rozīnes un kuskuss. Pasniedziet to ar jogurtu vai saldējumu!

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 250 ml
    ābolu sulas
  • 200 g
    kuskusa
  • 0.5
    tējkarote kanēļa
  • 0.5
    tējkarote kardamona
  • 40 g
    dzelteno rozīņu
  • 2
    lieli āboli
  • 2
    ēdamkarotes brūnā cukura
  • 200 ml
    turku vai cita bieza jogurta (saldējuma)
  • 1
    ēdamkarote eļļas
  • 1
    tējkarote kanēļa
  • un 1 tējkarote cukura sacepuma pārkaisīšanai
 

Pamācība

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.

2. Katliņā ielej sulu, pievieno noskalotas rozīnes, kardamonu, cukuru un kanēli. Visu uzkarsē.

3. Kuskusu ieber bļodiņā un pārlej ar verdošo sulu. Apmaisa un atstāj ~ 10 minūtes, līdz kuskuss uzbriedis.

4. Ar eļļu ietaukotā karstumizturīgā cepamā veidnē liek uzbriedināto kuskusu.

5. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītes kārto virs kuskusa un visu pārkaisa ar cukuru un kanēli.

6. Cep cepeškrāsnī ~ 25 minūtes.

7. Pasniedz siltu vai aukstu ar turku jogurtu vai saldējumu.