Ajvar jeb grilētas paprikas un baklažānu mērce
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Uzkodas

Ajvar jeb grilētas paprikas un baklažānu mērce

6 personām
Vidēji
Vienkārši

 

Šo mērci vai dārzeņu pastēti var izmantot daudzos dažādos veidos – smērēt uz maizes vai kā piedevu svaigiem dārzeņiem. To var lietot tāpat kā kečupu pie ceptiem kartupeļiem vai grilētiem dārzeņiem.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 5
    sarkanās paprikas vai gatava konservēta grilēta paprika
  • vidēja lieluma baklažāns
  • 6
    Kalamatas olīvas, bez kauliņiem, sakapātas
  • 5
    daiviņas ķiploku
  • 2
    ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1
    tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu
  • sāls
 

Pamācība

1. Paprikas un baklažānus pārgriež gareniski uz pusēm, no paprikas izņem sēklas.

2. Novieto dārzeņus uz cepamās pannas ar nogriezto pusi uz leju un liek cepeškrāsnī ~ 5 cm zem grila. Cep ~ 25–30 minūtes 180 °C temperatūrā, kamēr paprikas miza sāk atdalīties un paliek nedaudz melna un baklažānu vidus ir mīksts. Jo melnāka miza, jo garšīgāks būs kūpinājuma aromāts, tāpēc nevajag baidīties no tumšās krāsas.

3. Kad paprika apbrūnējusi un kļuvusi jau nedaudz melna, to ieliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Kad baklažāns gatavs, ar karoti izņem mīksto daļu un liek blenderī kopā ar olīvām un ķiplokiem. Sablendē, līdz masa ir viendabīga.

4. Ļauj paprikai tvaicēties, līdz tā pavisam atdzisusi. Tad nomizo nomelnējušo mizu, jo vairāk mizas nonāks nost, jo labāk. Pievieno blenderī baklažānu pastētei un samaļ, bet ne līdz viendabīgai masai. Blendē tā, lai mērcē paliktu pavisam nelieli paprikas gabaliņi. Šo masu pārliek bļodā, pievieno baltvīna etiķi, kūpinātas paprikas pulveri, Kajennas piparus un sāli pēc garšas. Pasniedz istabas temperatūrā vai atdzesētu ar krekeriem, grauzdiņiem vai svaigu maizi.