Ar polentu un karamelizētiem sīpoliem pildītas sēnes
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur cūkgaļu, Satur citrusaugļus, Satur medu, Satur sēnes, Cūkgaļa, Uzkodas

Ar polentu un karamelizētiem sīpoliem pildītas sēnes

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    lielas sēnes, piemēram, bērzlapes vai portobello sēnes
  • 200 g
    polentas
  • 200 g
    rīvēta džiugas siera
  • 4
    zariņi timiāna
  • 1
    tējkarote ķiploku sāls
  • 500 ml
    piena
  • 4
    sarkanie sīpoli
  • 3
    ēdamkarotes balzametiķa
  • 3
    ēdamkarotes sviesta
  • 100 g
    bekona (pēc izvēles)
  • sula un miziņas no 1 apelsīna
  • 2
    ēdamkarotes medus
 

Pamācība

Pagatavo polentu – novāra to pienā atbilstoši instrukcijai. Iemaisa sieru un timiāna lapiņas, ļauj uzbriest.

Pagatavo karamelizētos sīpolus. Sīpolus sagriež pusdaiviņās. Pannā izkausē sviestu un tajā cep sīpolus un smalki sakapātu bekonu, ja vēlas.

Pannā pievieno apelsīnu sulu un turpina sautēt, pievieno nedaudz sāls un vēl pasautē. Kad sīpoli palikuši mīksti, tiem pievieno balzametiķi, ļauj tam karstumā noreducēties un pievieno medu, ļaujot tam izkust. Pašās beigās pierīvē apelsīnu miziņas un iemaisa masā.

Sēnes attīra, atdalot micītes no kātiem. Grilē no abām pusēm, beigās pievienojot ķiploku sāli.

Sēnēs pilda polentu, pāri liekot karamelizētos sīpolus un timiāna zariņu.