Ātrā rabarberu un biezpiena plātsmaize
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Olas, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Satur citrusaugļus

Ātrā rabarberu un biezpiena plātsmaize

24 gabali
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    iepakojums kārtainās mīklas (der mīkla gan ar, gan bez rauga)
  • 500 g
    rabarberu (citā gadalaikā var aizstāt ar ogām vai āboliem)
  • 300 g
    biezpiena
  • 1
    glāze jeb 250 g kefīra vai šķidra krējuma
  • 150 g
    cukura
  • 3
    olas
  • 2
    ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1
    ēdamkarote kanēļa
  • 1
    ēdamkarote vaniļas cukura
  • ½ citrona miziņa (pēc izvēles)
  • 2
    banāni (pēc izvēles)
 

Pamācība

5. Ar blenderi visu sakuļ tā, lai masa ir viendabīga, ne graudaina.

1. Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež nelielos 1 cm gabaliņos. Liek bļodā, apber ar

pāris ēdamkarotēm cukura un atstāj, lai nedaudz atsulojas.

2. Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru. Mīklu izņem no iepakojuma, sadala plāksnēs un atstāj atkausēties. Atkausētu mīklu izrullē plānā kārtiņā pa visu cepešplāti, maliņas uzloka uz augšu.

3. Kanēli sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura.

4. Atsevišķā bļodā liek biezpienu, pievieno olas, kefīru vai šķidru krējumu, atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, no ½ citrona norīvētu miziņu un kartupeļu cieti.

6. Virsū ber rabarberus, sulu pirms tam notecinot.

7. Ja ir vēlēšanās, virsū kārto banānu ripiņas.

8. Visu pārlej ar biezpiena krēmu un vienmērīgi izlīdzina.

9. Visbeidzot pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu.

10. Cep 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes, kamēr virsiņa ir nedaudz brūna un smaržo visa māja. Pasniedz nedaudz atdzesētu tāpat vai kopā ar gardu vaniļas vai šokolādes saldējumu.

Variācijas par tēmu:

Šādi var cept arī plātsmaizi ar ķiršiem, āboliem, plūmēm vai bumbieriem.

Jūnijā rabarberus izdekorējiet ar zemeņu šķēlītēm, jūlijā ar krāsainām upenēm vai jāņogām.