Ātrie liellopu gaļas  veltnīši ar agro  vasaras pildījumu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur liellopu gaļu, Satur gaļu, Satur soju, Liellopu gaļa, Uzkodas

Ātrie liellopu gaļas veltnīši ar agro vasaras pildījumu

3 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    liellopu gaļas mīkstuma
  • 1
    sarkanā paprika
  • 1
    bunte sīpolloku
  • 4
    ēdamkarotes rapšu eļļas
  • 3
    ēdamkarotes sojas mērces
  • 2
    ēdamkarotes rīsu etiķa (var aizvietot ar baltvīna etiķi)
  • 2
    tējkarotes cukura
  • jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
 

Pamācība

1. Gaļu pret šķiedru sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs.

2. Katru šķēli ar gaļas āmuru izdauza pavisam plānu, gandrīz tā, ka gaļai cauri spīd gaisma.

3. Bļodiņā sajauc 2 ēdamkarotes eļļas ar 2 ēdamkarotēm sojas mērces. Katru gaļas šķēli no abām pusēm apsmērē ar šo maisījumu un apkaisa ar pipariem. Atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties. Eļļa padarīs gaļu mīkstāku.

4. Tikmēr papriku pārgriež uz pusēm, izņem mīkstās ribas un sēklas un sagriež garenās strē- melēs.

5. Pannā uzkarsē eļļu un vienmērīgi apcep papriku. Pašās beigās pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un izmaisa.

6. Lokus sagriež 7–8 cm lielos gabalos. Ja tie ir resni, tad vēl gareniski uz pusēm.

7. Satin rullīšus. Uz katras gaļas šķēles liek 2–3 paprikas strēmelītes un 2–3 lokus, un cieši aiztin ciet, šuves vietu vēl piespiežot.

8. Pannā sakarsē vēl nedaudz eļļas, un rullīšus liek cepties vispirms ar šuves vietu uz leju. Apcep no visām pusēm brūnus ~ 4–5 minūtes.

9. Paralēli atsevišķā mērces pannā ielej 2 ēdamkarotes ūdens, 2 ēdamkarotes sojas mērces, rīsu etiķi un cukuru. Vāra tik ilgi, līdz mērce sabiezē sīrupā. Tad to pārlej pāri rullīšiem un apvārta, lai mērce vienmērīgi noklātu galu.