Baba Ganoush pastēte
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Pikniks, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, ātri, Satur riekstus, Satur citrusaugļus, Uzkodas

Baba Ganoush pastēte

1 porcijas
Ātri
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    vidēja izmēra baklažāni, sadurstīti ar dakšiņu
  • 2
    nemizoti sīpoli
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 70 g
    ciedru riekstu
  • 2
    ēdamkarotes sakapāta rozmarīna
  • 1
    ēdamkarote timiāna lapiņu
  • 1
    daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
  • 1
    citrona sula
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • grilēta maizīte
 

Pamācība

Uzkarsē grilu. Kad ogles ir karstas, bet vairs nedeg ar liesmu, uz tām (nevis uz restītes!) liek baklažānus un sīpolus. Cep, ik pa laikam tos apgrozot, līdz tie mīksti, bet vēl nejūk ārā (15 minūtes baklažāniem un 25 minūtes sīpoliem). Tos liek traukā atdzist, noslaukot pielipušās ogles un pelnus.

Tikmēr pannā uzsilda 1 ēdamkarotei olīveļļas, pievieno ciedru riekstus un grauzdē uz vidējas uguns, nemitīgi maisot, līdz tie ir zeltaini brūni. Liek uz šķīvja, lai atdziest.

Pannā uz lielas uguns pāris minūtes karsē rozmarīnu un timiānu, līdz tie ir smaržīgi un kraukšķīgi.

Baklažānus griež uz pusēm, un ar karoti izkasa mīksto daļu, miziņas met ārā. Nomizo sīpolus un sagriež 4 daļās.

Baklažānus, sīpolus un ciedru riekstus blendē, līdz masa viendabīga.

Katliņā uzsilda 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno baklažānu masu un karsē uz vidējas uguns, nemitīgi maisot, līdz tā sabiezē (~ 6 minūtes). Pievieno ķiplokus, citronu sulu, kā arī timiānu un rozmarīnu. Pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar siltu, tikko grilētu maizīti.