Baklažānu, mocarellas un tomātu tornīši
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vidējs, ātri, Satur pienu, Uzkodas

Baklažānu, mocarellas un tomātu tornīši

4 porcijas
Ātri
Vidējs

 

Baklažānu ripiņas, papildinātas ar tomātiem un mocarellas sieru un pārlietas ar pesto, būs garda, veselīga uzkoda. Baklažānu viegli riekstaino garšu lieliski izcels maigais mocarellas siers, tomāti un aromātiskais bazilika pesto.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    baklažāns
  • 4
    tomāti
  • 250 g
    mocarellas siera
  • sāls
  • eļļa cepšanai
  • bazilika pesto
  • svaigs baziliks
 

Pamācība

1. Baklažānu noskalo, sagriež plānās ripiņās un pārkaisa ar sāli. Patur 10 minūtes, lai noņemtu lieko rūgtumu.

2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep baklažāna šķēlītes. Cepšanai var izmantot arī grilu. Apceptās

baklažānu šķēlītes liek uz cepamā papīra, lai notecētu liekās taukvielas.

3. Tomātus sagriež ripiņās, sieru – šķēlītēs.

4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.

5. Karstumizturīgā cepamā veidnē kārto tornīšus: uz baklažānu ripiņas liek tomātu, tad – siera šķēlīti. Atkārto vēl divas kārtas. Visu sastiprina ar koka irbulīti. Katru tornīti pārlej ar ēdamkaroti pesto mērces.

6. Cep cepeškrāsnī 5-10 minūtes.

7. Pasniedzot rotā ar svaigām bazilika lapiņām.