Baklažānu nageti ar siera mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Satur citrusaugļus, Satur medu, Uzkodas

Baklažānu nageti ar siera mērci

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo žurnāla „Pie Galda” redaktore Linda Vilmansone\nKonsistences un garšas dēļ baklažāni ir lieliski gaļas aizstājēji. Rīvmaizes garoziņā tie labi garšos gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3
    baklažāni
  • 200 g
    rīvmaizes
  • 1
    buntīte svaiga timiāna
  • sula no 1 apelsīna
  • 1
    ēdamkarote medus
  • eļļa cepšanai
  • 2
    olas
  • citronpipari
  • Siera mērcei
  • 150 ml
    grieķu jogurta
  • sula no ½ apelsīna
  • 100 g
    rīvēta cietā tipa siera
  • 1
    buntīte svaigu pētersīļu
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 1
    daiviņa ķiploka (pēc izvēles)
 

Pamācība

Baklažānus nomazgā, sagriež garās šķēlēs, un no tām izspiež aplīšus vai arī nomizo un sagriež ripās.

Liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā un cep 15 minūtes no vienas puses, tad apgriež uz otru pusi un cep vēl 5–10 minūtes.

Kamēr ripiņas cepas, pagatavo mērci. Jogurtā iemaisa smalki rīvētu cietā tipa sieru, apelsīnu sulu, sāli, piparus un nedaudz medus. Ja gribas asāku, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu vai smalki sakapātu ķiploku.

Baklažānus apsāla, aplej ar apelsīnu sulu, pievieno medu. Tāpat pievieno garšvielas – citronpiparus, ja gribas ko asu – arī čili. Atstāj iemarinēties 20 minūtes.

Timiānam nobrauka lapiņas vai ļoti smalki sakapā un sajauc kopā ar rīvmaizi.

Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas. Iemarinētos baklažānus apviļā vispirms olā, tad garšaugu rīvmaizē un izkārto uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru.