Baklažānu un fetas siera rullīši
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Salāti, Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu

Baklažānu un fetas siera rullīši

10 gabali
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    baklažāni
  • 200 g
    biezpiena
  • 100 g
    svaigā fetas siera
  • buntīte svaigas kinzas
  • 1
    neliels svaigs gurķis
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • eļļa cepšanai
 

Pamācība

Svaigo fetas sieru parasti izmanto kā piedevu zaļiem salātiem un tomātiem, kā arī svaigajās salātu mērcēs. Šajā receptē šo sieru jauksim kopā ar biezpienu un svaigu kinzu. To visu tīsim gaļīgās baklažāna šķēlēs, pašā viducī noslēpjot kraukšķīga gurķa gabaliņu.

Baklažānus nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Uz katras šķēlītes uzber nedaudz sāls. Šķēlītes liek bļodā, uzliek slogu un patur 5 minūtes.

Uzkarsē pannā eļļu un apcep baklažānu šķēles no abām pusēm brūnas. Apceptos baklažānus uzliek uz papīra salvetes un nosusina liekos taukus.

Sagatavo pildījumu. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Ķiploku pievieno biezpienam un svaigajam fetas sieram. Visu sajauc viendabīgā masā. Masu var sakult arī ar blenderi. Beigās pildījuma masai pievieno sakapātus zaļumus. Gurķi nomazgā un sagriež nelielos stienīšos.

Atdzesētās baklažānu šķēlītēs ar karoti liek piciņu pildījuma, virs tā – gurķi, un katru baklažāna šķēli sarullē. Rullīša galu var aizspraust ar koka irbulīti.