Balto redīsu un ābolu salāti ar dzērvenēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Salāti, Dārzeņi, Augļi, Ogas, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus

Balto redīsu un ābolu salāti ar dzērvenēm

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Svaigi, viegli salāti, kas lieliski piedien garšu pārbagātajai vistai un tumīgajam cepamķirbim. Dzērvenes šos salātus padara ne tikai vizuāli pievilcīgus, bet arī piešķir kontrastējošus skābuma akcentus.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    garais baltais redīss
  • 2
    skābeni āboli
  • sula no ½ citrona
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 1
    sauja svaigu pētersīļu
  • 1
    sauja svaigu vai saldētu dzērveņu
  • sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
 

Pamācība

Redīsu nomizo un uz rupjās rīves sarīvē skaidiņās.

Ābolus nomizo un arī sarīvē uz rupjās rīves. Ābolu un redīsu attiecības ir 1:1. Ābolus uzreiz pēc sarīvēšanas apslaka ar citronu sulu, lai tie nesabrūnē.

Pētersīļu smalki sakapā. Dzērvenes, ja tās ir sasaldētas, nedaudz atkausē.

Abas sastāvdaļas sajauc kopā, pārkaisa ar pētersīļiem un dzērvenēm. Visu pārlaista ar labu olīveļļu, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem un viegli sacilā kopā. Pasniedz nekavējoties, tādēļ salātus vajadzētu gatavot īsi pirms ieplānotajām pusdienām.