Banānu un riekstu maize
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Vegānu ēdieni, Olas, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur riekstus, Satur olas, Uzkodas

Banānu un riekstu maize

1 gabali
Vidēji
Vienkārši

 

Šī maizīte izskatās necila. Bet kā ar daudzām lietām dzīvē – tās skaistums slēpjas dziļāk. Tā ir sātīga, smaržīga un sulīga. To ēdot, nedaudz šķiet, ka paliek tā labi ap sirdi. Turklāt, ja šai maizītei nepieliksiet olu, bet aizstāsiet to ar linsēklām, jūsu vegānu draugi jūs mīlēs uz mūžu. 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 5
    mazi, ļoti gatavi banāni 
  • 250 g
    mandeļu
  • 150 g
    pilngraudu kviešu miltu 
  • 100 g
    brūnā cukura
  • 1
    ola vai 1 ēdamkarote linsēklu, sablendētu ar 3 ēdamkarotēm ūdens
  • 2
    tējkarotes cepamā pulvera
  • 1
    tējkarote sāls
  • 1
    ēdamkarote kanēļa
  • 3
    ēdamkarotes neitrālas eļļas
  • 100 ml
    ūdens
 

Pamācība

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.

2. Mandeles ieber blenderī un samaļ līdz rupju miltu konsistencei, pievieno banānus, arī sablendē, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sablendē, bet ne ilgāk kā minūti, lai milti neizveido lipīgu masu.

3. Lej mīklu ietaukotā maizes formā un liek cepties 40–50 minūtes. Gatavību pārbauda, maizē ievietojot kociņu. Ja nekas nelīp klāt, tad maizīte gatava. 

4. Pirms pasniegšanas tai vajadzētu pastāvēt vismaz stundu, lai tā labāk turētos kopā.

Zemeņu “ievārījums”

400 g saldētu zemeņu

1 ēdamkarote brūnā cukura

Liek zemenes mazā katliņā, pievieno cukuru un karsē ~ 15 minūtes, līdz cukurs izkusis un ūdens iztvaikojis, lai ogas būtu sulīgas, bet ne ūdeņainas. 

Riekstu sviests

Tas tiešām ir tik vienkārši, kā izskatās un izklausās. Pēc šīs pašas metodes var pagatavot gan mandeļu, gan Indijas riekstu sviestu. 

0,5 kg grauzdētu zemesriekstu vai citu riekstu

1 tējkarote sāls

Zemesriekstus kopā ar sāli blendē virtuves kombainā ~ 3 minūtes, līdz tie kļūst krēmīgi.