Biešu plācenīši
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Satur citrusaugļus, Latviešu, Uzkodas

Biešu plācenīši

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Šie plācenīši garšas ziņā ir pavisam latviski. Biešu aromāti lieliski draudzējas ar dillēm un ķiplokiem, un rezultāts - ļoti izteiksmīgs.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    svaigu biešu
  • 200 g
    vārītu biešu
  • 300 g
    bundžiņa turku zirņu
  • 1
    ola
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 7
    daiviņas ķiploku
  • pāris lielas ēdamkarotes kamas miltu (var arī parastos, piemēram, rudzu)
  • 300 ml
    grieķu jogurta
  • maza buntīte diļļu
  • sula un miziņa no 1 citrona
  • sāls
 

Pamācība

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. 

2. Bietes – gan svaigās, gan vārītās - sarīvē, ķiplokus saspiež ar ķiploku spiedi, turku zirņus saspaida ar kartupeļu stampu. 3. Visu sajauc, pievieno miltus, olu, eļļu un sāli.

4. Veido mazus plācenīšus un liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties cepeškrāsnī ~ 25 minūtes. Šādi cepot, būs jāpievieno mazāk eļļas. Otrs variants ir likt uz sakarsētas pannas un cept eļļā no abām pusēm ~ 5 minūtes, līdz abas puses ir brūnas. 

5. Pagatavo mērci. ¼ grieķu jogurta un dilles sablendē. Samaisa ar pārējo jogurtu, citrona miziņu un sāli, tad pamazām pēc garšas pievieno citronu sulu.