Brokoļu tartes
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur olas, Uzkodas

Brokoļu tartes

6 gabali
Ātri
Vienkārši

 

Gatavo Juste Ševaraikiene, “Pie Galda!” lietuviešu izdevuma redaktore\n\nMazas picas, mafini, groziņi? Īsti neviens no šiem variantiem, bet gan visi trīs kopā. Vienu vārdu sakot – vasarīgs viegls vakariņu ēdiens, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    gatavas kārtainās mīklas (2 mazās plāksnītes no 5 plāksnīšu iepakojuma vai 1 lielā no 2 plāksnīšu iepakojuma)
  • ½ brokoļa
  • 1
    sauja zaļumu – dilles, baziliks, pētersīļi
  • 2
    olas" data-id="5104">olas + 1 olas dzeltenums
  • 100 g
    vājpiena biezpiena" data-id="5896">biezpiena vai biezpiena krēma
  • 80 g
    rīvēta Holandes siera
  • 3
    daiviņas ķiploku
  • 1
    neliela sarkanā paprika
  • sāls un malti melnie pipari
 

Pamācība

Mīklu, ja tā ir sasaldēta, atlaidina, uzkaisa miltus un izrullē 2 mm biezumā kvadrāta formā. Tad izrullēto mīklu sagriež 6 vienādos kvadrātos – pēc lieluma tādos, lai izklātu mafinu formiņas. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.

Mafina formiņas ietauko un, ja nepieciešams, izkaisa ar miltiem. Katrā mafina formiņā ieklāj vienu mīklas kvadrātiņu un izspiež tā, lai veidotos “bļodiņa”.

Biezpienu liek bļodā, pievieno olas, un samaisa kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.

Sieru sarīvē un pievieno bļodas saturam. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, zaļumus arī smalki sakapā. Abus pievieno pārējām sastāvdaļām.

Visbeidzot sīkās rozetītēs sagriež brokoli un mazos gabaliņos – papriku. Dārzeņus pievieno pildījuma masai.

Pildījuma masu lej sagatavotajās mafina formiņās, piepildot ⅔ no tām. Mīklas maliņas apziež ar olas dzeltenumu, un liek krāsnī. Cep 20–25 minūtes.