Burkānkūkas
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Vegānu ēdieni, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur soju

Burkānkūkas

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Var ēst arī vegāni

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 250 g
    sojas jogurta (vaniļas)
  • 120 g
    brūnā cukura
  • 2
    banāni
  • 3
    burkāni
  • 60 ml
    olīveļļas
  • 170 g
    parasto kviešu miltu
  • ½ tējkarote sodas
  • 1
    tējkarote cepamā pulvera
  • 1
    tējkarote etiķa
  • 1
    ēdamkarote kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • KRĒMAM
  • 200 g
    tumšās šokolādes
  • 200 g
    kokosriekstu piena
  • Sauja šokolādes oliņas cukura glazūrā
 

Pamācība

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.

Nelielā bļodā samaisa jogurtu un etiķi. Maisījumu lej lielākā bļodā, pievieno cukuru, olīveļļu, saspaidītus vai sasmalcinātus banānus un rīvētus burkānus.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus kopā ar sodu, kanēli, šķipsniņu sāls un cepamo pulveri. Visu iesijā bļodā pie šķidrajām sastāvdaļām un iemaisa.

Mīklu pilda mafinu formiņās, aizpildot ¾, un liek cepties 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

Pagatavo krēmu. Šokolādi sakapā nelielos gabaliņos un izkausē, novietojot bļodu ar šokolādi virs karsta ūdens tvaikiem. Izkusušajai šokolādei pievieno kokosriekstu pienu, visu samaisa ar putojamo slotiņu, līdz masa kļuvusi krēmīga. To pilda konditorijas maisiņā ar uzgali un dekorē atdzisušos kapkeikus. Pa vidu kā ligzdiņā ieliek šokolādes oliņas.