BURKĀNU KIŠS
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vidējs, Lēni, Satur pienu, Satur olas, Uzkodas

BURKĀNU KIŠS

1 gabali
Lēni
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 400 g
    miltu
  • 1
    tējkarote sāls
  • 200 g
    sviesta, sakapāta kubiņos
  • 85 g
    auksta ūdens
  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
  • 2
    vidēji šalotes sīpoli, sagriezti smalkās strēmelītēs
  • 390 g
    rīvētu burkānu, ja iespējams, krāsaino burkānu
  • 5
    olas
  • 3
    ēdamkarotes miltu
  • 470 g
    saldā krējuma
  • 1
    tējkarote maltu melno piparu
  • ½ tējkarotes sinepju
  • 2
    ēdamkarotes svaigi kapātu diļļu
  • 1
    burkāns dekorēšanai
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
 

Pamācība

Miltus, sāli un sviestu liek bļodā, visu ievieto saldētavā uz 30 minūtēm. Ņem ārā un liek blenderī kopā ar ledusaukstu ūdeni, blendē, līdz izskatās pēc maizes drupačām. Maisījumu izber uz iemiltotas virsmas un mīca kopā līdz viendabīgai masai. No mīklas izveido bumbu, to saplacina un ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Kamēr mīkla ledusskapī, sagatavo pārējās kiša sastāvdaļas. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, kurā sautē šalotes sīpolus ~ 5 minūtes, līdz tie mīksti un izdala saldu aromātu. Sarīvē burkānus, jo smalkāk rīvēti, jo labāk. Šalotes sīpolus un burkānus ieklāj papīra dvielī vai marlē un virs izlietnes no tiem izspiež visu lieko šķidrumu.

Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Mīklu ņem ārā no ledusskapja, izrullē uz viegli iemiltotas virsmas un ieklāj tartes traukā. Mīklas pamatni viegli sadursta ar dakšiņu un liek cepties sakarsētajā krāsnī ~ 15 minūtes, līdz tā ir viegli brūna. Atdzesē istabas temperatūrā.

Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu. 1 olu un visus miltus kuļ kopā ar mikseri, pievieno pārējās 4 olas un kuļ, līdz masa ir viendabīga. Trīs piegājienos pievieno saldo krējumu. Kad viss labi samaisījies, pievieno melnos piparus, dilles un sinepes.

Šalotes sīpolus un burkānus liek atdzesētās mīklas pamatnē, pa virsu lej olu un saldā krējuma pildījumu. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā ~ 35 minūtes vai līdz kišs ir sastindzis.

Kamēr kišs cepas, nomizo burkānu un ar mizotāju va

i nazi sagriež ļoti smalkās ripiņās, bļodiņā tās apmaisa ar olīveļļu. 10 minūtes pirms kiša ņemšanas laukā no krāsns uz kiša virsmas izklāj eļļainās ripiņas, lai tās viegli apcepas krāsnī, tas kišam piešķirs interesantāku izskatu.