Burkānu un pekanriekstu mafini
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Bez glutēna, Vienkārši, Vidēji, Satur riekstus, Satur citrusaugļus

Burkānu un pekanriekstu mafini

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    auzu pārslu
  • 250 g
    kviešu miltu (var izmantot arī bezglutēna miltus)
  • 1
    tējkarote maltu linsēklu
  • 1.5
    tējkarotes malta kanēļa
  • 300 g
    cukura
  • 1
    tējkarote ingvera pulvera
  • 1
    tējkarote cepamā pulvera
  • 150 ml
    auzu piena
  • 2
    ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
  • rīvēta miziņa no 1 citrona
  • 1
    liels burkāns
  • 3
    ēdamkarotes tumšā muskovado cukura
  • 2
    saujas pekanriekstu
 

Pamācība

1. Auzu pārslas, miltus, maltās linsēklas, kanēli, 200 g cukura, ingvera pulveri un cepamo pulveri liek blenderī un blendē, līdz auzu pārslas pilnībā sablendētas.

2. Miltu masu liek bļodā, pievieno auzu pienu un eļļu. Visu kārtīgi samaisa.

3. Burkānu sarīvē uz smalkās rīves un pievieno mīklai. Pievieno arī citrona miziņas, un visu kārtīgi samaisa.

4. Pekanriekstus sakapā un sajauc ar atlikušajiem 100 g cukura.

5. Mīklu liek mafinu formiņās ~ 1 ēdamkaroti katrā. Pa virsu uzber kapātos pekanriekstus. Mafinus cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20–30 minūtes.