Cannelloni ar gaļas, garšaugu un biezpiena pildījumu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Veģetārie ēdieni, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur liellopu gaļu, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Cannelloni ar gaļas, garšaugu un biezpiena pildījumu

6 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • ½ kg cannelloni (pastas veids)
  • ½ kg maltās gaļas (vēlams liellopa vai teļa)
  • 300 g
    biezpiena
  • sauja svaigu pētersīļu
  • 10
    saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 4
    ķiploka daiviņas
  • ½ čili pāksts
  • malti melnie pipari, sāls
  • 200 g
    saldā krējuma
  • 50 g
    Parmas vai cita cietā siera
 

Pamācība

• Veģetāriešus iepriecināsiet, ja šajā receptē gaļu aizstāsiet ar sautētiem spinātiem.

• Pildījumu var gatavot arī tikai no biezpiena, tikai šādā gadījumā tam jāpievieno ola. Ļoti garšīgi būs, ja biezpienam piebērsiet 1 ēdamkaroti ķimeņu.

• Ja saldais krējums mērcei liekas par treknu, aizstājiet to ar pienu. Ēdiens būs maigāks, mazliet saldāks, bet arī ļoti aromātisks un garšīgs.

• Vēl varat izmēģināt saldā krējuma vietā izmantot sasmalcinātus tomātus savā sulā. Šādi pagatavoti cannelloni būs pikantāki – kā jau tomātos.

Pagatavošanas gaita:

1. Pētersīļus un saulē kaltētos tomātus smalki sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.

2. Palielā bļodā visas pildījuma sastāvdaļas – malto gaļu, biezpienu, pētersīļus, saulē kaltētos tomātus, ķiploku, čili, maltus melnos piparus un sāli – sajauc viendabīgā masā.

3. Pildījumu pilda cannelloni. Lai gaļa neliptu pie rokām, tās ik pa laikam samitrina aukstā ūdenī.

4. Piepildītās trubiņas kārto stikla vai keramikas cepamajā veidnē un pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sāli, pipariem. Var pievienot 1 lauru lapu un kādu smaržīgo piparu. Lai cannelloni būtu pilnībā nosegti, pielej vēl pēc nepieciešamības ūdeni vai buljonu.

5. Visu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

6. Veidni nosedz ar foliju un liek cepties līdz 200ºC sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes.

7. Kad cannelloni jau gandrīz gatavi, noņem foliju, lai siers apbrūnē un kļūst kraukšķīgs.

8. Pasniedz galdā ar svaigu lapu salātiem.