Cepeškrāsnī cepts ķirbis ar riekstiem un dzērvenēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur riekstus, Satur citrusaugļus, Satur medu, Uzkodas

Cepeškrāsnī cepts ķirbis ar riekstiem un dzērvenēm

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Pēc šīs receptes jūs varat gatavot cepamķirbi, sviesta ķirbi, muskatķirbi un riekstu ķirbi. Par pārējām ķirbju šķirnēm negalvojam, jo neesam izmēģinājuši.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    ķirbja (mēs izmantojām cepamķirbi)
  • 50 g
    valriekstu
  • 50 g
    dzērveņu
  • 1
    ēdamkarote medus
  • sula no ½ citrona
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 1
    zariņš rozmarīna
  • 2
    ķiploku daiviņas
 

Pamācība

Ķirbi sagriež šķēlēs un liek lielā bļodā, kur to būs ērti apmaisīt ar marinādi. Cepamķirbim mizu atstāj klāt, jo tā izcepas mīksta.

Rozmarīnu sakapā, ķiploku daiviņas ar naža spalu saspiež, bet nekapā. Eļļu sajauc kopā ar garšaugiem, sāli, medu un citronu sulu. Riekstus rupji sakapā, pievieno ķirbim. Tāpat pievieno dzērvenes.

Mērci pārlej pāri cepamķirbim bļodā un sacilā kopā, lai katrai šķēlei tiek marināde. Atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties. Tad ķirbi kārto vienā kārtā uz cepamās plāts un liek krāsnī cepties uz ~ 20 minūtēm 200 °C temperatūrā. Ķirbi var pasniegt kā piedevu pie ēdiena, kas ir šis gadījums. Bet tam ļoti labi piedien pamatēdiena loma, ja to pasniedz pārkaisītu ar mīkstu kazas sieru vai tautā vairāk lietoto fetas sieru.