Cepta mencas fileja alus mīklā ar ziedkāpostu biezeni
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur olas, Zivis, Pamatēdiens

Cepta mencas fileja alus mīklā ar ziedkāpostu biezeni

4 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Gatavo Mārcis Krūmiņš, “Royal Hotel” pavārs\n\nZivs cienītāji noteikti novērtēs šo garšu kombināciju – kraukšķīga mencas fileja ar gaisīgu ziedkāpostu biezeni.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 600 g
    mencas filejas
  • 300 ml
    alus
  • 2
    glāzes miltu
  • 1
    ola
  • sula no 1 citrona
  • sāls, pipari
  • Biezenim:
  • 1
    vidējs ziedkāposts
  • 70 g
    saldā krējuma
  • 1
    ēdamkarote sviesta
  • sāls, pipari
 

Pamācība

Sagatavo biezeni. Ziedkāpostu sadala nelielos gabaliņos un liek katliņā ar ūdeni vārīties, pievienojot 1 ēdamkaroti sāls.

Mazajām mencas filejām izgriež asakas un vēdera daļu, sagriež garenos gabaliņos.

Mencu gabaliņiem pievieno sāli, piparus un citronu sulu.

Sagatavo alus mīklu. Ielej bļodā alu, pievieno miltus, olu un 1 tējkaroti sāls, visu sakuļ ar putojamo slotiņu, lai veidojas vienmērīga masa, pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz miltu, lai mīkla būtu diezgan ķepīga.

Kad ziedkāposti gatavi, nokāš ūdeni. Visu sablendē viendabīgā masā, pievieno sviestu, saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Vēlreiz visu sablendē. Noliek malā.

Sakarsē pannu ar eļļu, mencas gabaliņus iemērc bļodā ar mīklu, lai tā apķep no visām pusēm, un liek uz pannas cepties. Cep, līdz tie paliek zeltaini brūni, ~ 3 minūtes no katras puses.

Pasniedz nekavējoties kopā ar ziedkāpostu biezeni.