Cepta pildīta karpa
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Cepta pildīta karpa

6 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    karpa (~ 2,5 kg)
  • 1
    apelsīns
  • 1
    citrons
  • 1
    laims
  • 1
    sīpols
  • 1
    puravs
  • 3
    ķiploka daiviņas
  • 1
    neliela buntīte diļļu
  • sāls, malti pipari
  • folija cepšanai
  • Salātiem:
  • 3
    apelsīni
  • 1
    neliels Ķīnas kāposts
  • ½ granātābola
 

Pamācība

Karpas pildījumu var papildināt ar tomātu ripiņām, svaiga timiāna vai rozmarīna zariņiem.

Klasisku vērtību piekritēji karpas pildījumu var pagatavot ar krējumu, majonēzi un dillēm vai pētersīļiem.

1. Karpu iztīra un noņem zvīņas. Lai zvīņas būtu vieglāk notīrīt, karpai uzlej karstu ūdeni un tas nokasa. Zivi rūpīgi nomazgā.

2. Noskalo augļus, sīpolu un ķiploka daiviņas notīra. Puravam atdala ārējās lapas, to rūpīgi noskalo zem tekoša ūdens un sagriež plānās ripiņās.

3. Laimu sagriež ripiņās.

4. Pusi no citrona sagriež ripiņās,

5. Apelsīnam nogriež mizu un arī sagriež ripiņās.

6. Uz viena zivs sāna izdara 5 slīpus griezumus, kuros iespiež atlikušā ½ citrona sulu, iekaisa sāli un piparus.

7. ½ tējkarotes sāls un piparus samaisa un ar šo maisījumu ierīvē zivs vēderu.

8. Zivs vēderā pilda laima, citrona, apelsīna un purava ripiņas, sīpolus un ķiplokus. Ieliek dilles.

9. Arī iegriezumos spiež citrona sulu, liek pa apelsīna, laima un citrona ripai un pievieno mazu diļļu pušķīti.

10. Virspusi bagātīgi pārkaisa ar puraviem.

11. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Zivi ietin folijā un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes, līdz zivs ir gatava un gaļa viegli atdalās no asakām.

12. Pagatavo salātus. Ķīnas kāpostam atdala ārējās lapas, to noskalo, nosusina un sagriež plānās strēmelītēs.

13. 2 apelsīniem nogriež mizu, nofilē, lai paliktu tikai augļa mīkstums. Sagriež ripiņās vai šķēlītēs. No viena apelsīna izspiež sulu.

14. Kāpostus un apelsīnus liek bļodā, uzkaisa pāris šķipsniņu sāls, pievieno granātābola sēkliņas. Pārlej ar apelsīnu sulu un viegli samaisa.

Variācijas par tēmu: