Cepti kāposti ar tomātiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Veģetārie ēdieni, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Pamatēdiens

Cepti kāposti ar tomātiem

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Šis ir tūkstošiem gadu vecs klasisks veģetārs indiešu ēdiens, vienīgā variācija ir kokosriekstu piena pievienošana. Šī recepte pilnībā mainīs kāpostu nīdēju uzskatus. Šādi pagatavoti, tie ir saldeni, sulīgi, un visas garšvielas kopā pilnībā pārvērš kāpostu, kādu mēs to pazīstam.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • ½ vidēja izmēra kāposta
  • 1 kg
    konservētu vai svaigu tomātu
  • 100 ml
    kokosriekstu piena
  • 1
    tējkarote kurkumas
  • ½ tējkarotes sāls
  • ⅓ tējkarotes maltu krustnagliņu
  • ⅓ tējkarotes malta kardamona
  • ⅓ tējkarotes kanēļa
  • sviests vai eļļa – vīnogu kauliņu vai kāda cita neitrāla
 

Pamācība

1. Kāpostu sagriež nelielos gabaliņos. Sakarsētā pannā ielej eļļu un pievieno kurkumu. Cep ~ 1 minūti. Tad pievieno kāpostus un kārtīgi izmaisa, lai visi kāposti nokrāsojas dzelteni. 

2. Turpina cept ~ 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti palikuši mīksti.

3. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus vai jau konservētus tomātus un sautē vēl 10–15 minūtes, lai notvaicējas liekais ūdens. Pievieno sāli un kokosriekstu pienu. Noregulē garšu, pievienojot vairāk sāls, lai izceltu skābumu, vai vairāk kokosriekstu piena vai cukuru, lai līdzsvarotu skābumu.

4. “Saldās” garšvielas – krustnagliņas, kardamonu un kanēli – pārber pāri kāpostu un tomātu sautējumam pirms pasniegšanas.