Cūkas fileja ar sēnēm kārtainās mīklas kukulītī
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Olas, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur olas, Satur cūkgaļu, Satur sēnes, Cūkgaļa, Uzkodas

Cūkas fileja ar sēnēm kārtainās mīklas kukulītī

6 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    iepakojums kārtainās mīklas
  • 1
    cūkas fileja (~ 400–600 g)
  • 1
    liels sīpols
  • 4
    daiviņas ķiploku
  • 300 g
    sēņu (šampinjoni vai saceptas meža sēnes)
  • kaltēta raudene
  • 3
    tējkarotes sinepju (krievu, angļu pēc izvēles)
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa apcepšanai
  • 1
    ola pārziešanai
 

Pamācība

1. Mīklu atlaidina. Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

2. Uzkarsē pannā eļļu, un apcep sēnes, sīpolus un ķiplokus. Pievieno 1 tējkaroti kaltētas raudenes.

3. Fileju ierīvē ar sinepēm.

4. Mīklas daudzumu izvēlas atkarībā no filejas lieluma. Mūsu gaļas gabals bija ~ 400 g smags, un tam bija nepieciešama ~ puse mīklas iepakojuma. Mīklu izrullē četrstūrī, lai tajā varētu ietīt fileju.

5.Uz mīklas liek pusi sacepto sēņu.

6. Sēnēm virsū liek fileju, pārklāj ar atlikušajām sēnēm, un aizloka mīklu ciet.

7. No atlikušās mīklas izgriež nelielus dekorus. Kukulīti apziež ar sakultu olu, un pielipina dekorus.

8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Liek cepties gaļas kukulīti. Cep ~ 30–40 minūtes, līdz mīkla no ārpuses ir kļuvusi zeltaina.