Cūkgaļas cepetis ar kanēli un āboliem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Lēni, Satur cūkgaļu, Satur medu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Cūkgaļas cepetis ar kanēli un āboliem

1 gabali
Lēni
Vienkārši

 

Gatavo “Pie Galda!” redaktore Linda Vilmansone\n\nĀboli, šķiet, ir vispopulārākais rudens auglis. Lai arī esam to pieraduši baudīt desertos, tā saldi skābenā garša lieliski papildina gaļas ēdienus.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    cūkgaļas karbonādes
  • 500 g
    nelielu burkānu
  • 4
    sīpoli
  • 3
    zariņi rozmarīna
  • 1
    daiviņa ķiploka
  • 2
    ēdamkarotes medus
  • 4
    āboli
  • 1
    ēdamkarote sinepju
  • 1.5
    tējkarotes sāls
  • 70 ml
    ābolu etiķa
 

Pamācība

Gaļu no visām pusēm ierīvē ar sāli un kanēli, iesmērē ar sinepēm un 1 ēdamkaroti medus.

Ābolus sagriež daiviņās, vienu ābolu sagriežot plānākās daivās.

Gaļā izdara garenus iegriezumus, un iesprauž tajos plānākās ābolu daiviņas. Gaļu atstāj 1 stundu iemarinēties.

Burkānus sagriež gareniskās ceturtdaļās, sīpolus sagriež daivās.

Kad gaļa iemarinējusies, to liek karstumizturīgā traukā, apkārt kārtojot sagrieztos dārzeņus, apsālot tos un aplejot ar atlikušo medu.

Pāri kārto rozmarīna zariņus, un cep 185 ºC temperatūrā 1 stundu.

Pasniedz karstu kopā ar dārzeņiem.