Cūkgaļas cepetis ar rozmarīnu, pasniegts ar grilētiem dārzeņiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vidējs, Lēni, Satur pienu, Satur cūkgaļu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Cūkgaļas cepetis ar rozmarīnu, pasniegts ar grilētiem dārzeņiem

6 porcijas
Lēni
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    cūkgaļas karbonādes bez kaula
  • 4
    svaigi rozmarīna zariņi
  • 4
    ķiploka daiviņas
  • svaigi malti pipari
  • 6
    ēdamkarotes nesālīta sviesta vai olīveļļas
  • ūdenī izmērcēta virtuves aukliņa
  • Dārzeņiem piedevās:
  • 4
    burkāni
  • 2
    sarkanie sīpoli
  • 2
    veseli ķiploki
  • 1
    skābs ābols
  • 2
    kartupeļi
  • 1
    saldais kartupelis vai rācenis
 

Pamācība

Gaļu nomazgā, nosusina un attīra no plēvēm un palikušajiem kaulu gabaliņiem. Tad to vertikāli pa vidu atgriež vaļā kā atvērtu grāmatu, taču pilnībā nepārgriež divos atsevišķos gabalos.

Rozmarīna zariņiem noplēš lapiņas, ķiploka daiviņas nomizo un visu smalki sakapā. Pievieno maltus melnos piparus un taukvielu – sviestu vai eļļu.

Pusi garšvielu maisījuma iesmērē iegriezumā.

Gaļas gabalu vairākās vietās sasien kopā ar virtuves auklu un no ārpuses sasmērē ar atlikušo garšaugu maisījumu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 0C temperatūrai. Dārzeņus nomazgā, notīra un sagriež palielos gabalos. Ķiploka daiviņas pārgriež šķērsām uz pusēm. Dārzeņus aplej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli un piparus un samaisa, lai visi dārzeņi ir aplipuši ar mērci.

Gaļu liek cepamajā formā un liek cepties cepeškrāsnī 180 0C temperatūrā 1 stundu.

Pēc stundas gaļai apkārt izkārto dārzeņus un turpina cept vēl apmēram 1 stundu.

Gaļu un dārzeņus pasniedz karstus.