Cūkgaļas vainags ar ananāsiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Augļi, Ogas, Vienkārši, Lēni, Satur cūkgaļu, Satur citrusaugļus, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Cūkgaļas vainags ar ananāsiem

1 gabali
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg
    cūkgaļas kakla karbonādes
  • ½ ananasa
  • 10
    žāvētu plūmju
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1
    tējkarote kanēļa
  • 1
    tējkarote cukura (vēlams – brūnais)
  • 50 g
    sviesta
  • folija
 

Pamācība

1. Sagatavo gaļas gabalu, iegriežot 1,5 cm biezuma šķēles tā, lai vienā sānā tās ir pilnībā vaļā, bet otrā – turas kopā veselā gabalā.

2. Gaļas gabalu apbārsta un kārtīgi ierīvē ar sāli un pipariem. Liek cepamajā traukā puķes formā tā, lai nesagrieztā mala būtu viducī, bet iegrieztās šķēles – kā ziedlapiņas visapkārt. Visideālāk tam der ovāla vai pilnīgi apaļa forma.

3. Ananasu notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs (cieto serdeni var atstāt neizņemtu). Plūmes noskalo.

4. Ananasu šķēles pamīšus kārto starp gaļas šķēļu “lapiņām”. Brīvajās vietās sasprauda žāvētās plūmes. Gaļu pārkaisa ar tējkaroti cukura un 0,5 tējkarotēm kanēļa.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē ielej ~ 250 ml ūdens un uzliek foliju. Cep ~ 1,5 stundu. Pēdējās 30 minūtes foliju noņem, lai gaļa apbrūnētu. Gaļu var vairākas reizes aplaistīt ar šķidrumu.

6. Pasniedz karstu, ar piedevām pēc izvēles.