Cukīni maize
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Satur olas, Uzkodas

Cukīni maize

1 gabali
Vidēji
Vidējs

 

Recepti piedāvā un gatavo Inga Sunepa, čelliste, LNO orķestra koncertmeistare\n\nSalds, sulīgs un sātīgs kēkss, ko var pasniegt pie pēcpusdienas tējas vai kafijas. Tas garšos lieliski gan vienkārši tāpat, gan ar ievārījumu, medu vai vienkārši pārziests ar sviestiņu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    olas
  • 125 g
    baltā cukura
  • 125 g
    brūnā cukura
  • 1
    ēdamkarote vaniļas cukura
  • 250 ml
    eļļas ar neitrālu garšu – rapšu, vīnogu kauliņu
  • 1
    neliels cukīni (~ 200 g)
  • 250 g
    miltu
  • 1
    tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 100 g
    valriekstu
  • taisnstūra kēksa veidne cepšanai
  • sviests un milti veidnes sagatavošanai
 

Pamācība

Olām pievieno abu veidu cukuru, vaniļas cukuru un eļļu, un visu rūpīgi sakuļ.

Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri, kanēli un šķipsniņu sāls un pamazām iesijā mīklā, izmaisot, lai nav kunkuļu.

Cukīni sarīvē uz rupjās rīves un pievieno mīklai. Izmaisa. Valriekstus smalki sakapā un pievieno mīklai, izmaisa.

Veidni ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem, lai maize neliptu klāt. Tad sagatavoto mīklu lej veidnē, lai tā ir ¾ pilna, un liek cepties līdz 180 °C grādu temperatūrā ~ 50 minūtes

Gatavību pārbauda ar kociņu. Ja mīkla nelīp pie kociņa, formu ņem ārā no krāsns. Maizi ņem ārā no veidnes, kad tā ir nedaudz atdzisusi. Pasniedz siltu vai aukstu, ar gardu ievārījumu vai saldu krēmsiera krēmu.