Cukīni spageti
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur citrusaugļus, Makaroni

Cukīni spageti

4 personām
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo WilmaLinda, žurnāla “Pie Galda!” redaktore\n\nVienkāršs, ogļhidrātiem bagāts vakariņu ēdiens. Lai palielinātu ēdiena uzturvērtību, saldā krējuma vietā izmantojam kokosriekstu pienu, kviešu makaronus var aizstāt ar pilngraudu makaroniem.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    cukīni
  • 300 g
    spageti makaronu
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 200 ml
    kokosriekstu piena
  • 1
    citrons
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa citronpiparu
  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
 

Pamācība

Cukīni nomazgā un sagriež smalkās standziņās, ķiplokus smalki sakapā.Tikmēr verdošā ūdenī ar sāli novāra spageti makaronus.

Eļļā uz pannas apcep ķiplokus, pievieno cukīni un sautē, kamēr to konsistence kļuvusi mazliet mīkstāka, tad pievieno citronu sulu. Cukīni ir svarīgi nepārcept, citādi tie zaudēs formu un izjuks. Citronā esošā skābe palēninās gatavošanas procesu un dos patīkami svaigu garšu.

Cukīni pievieno kokosriekstu pienu un uzkarsē, pēc garšas pievieno sāli un citronpiparus, pierīvē citrona miziņu.

Makaronus nokāš un kārto uz šķīvja, pāri liekot cukīni ligzdiņu. Var pasniegt arī, sajaucot kopā, bet atsevišķi izskatīsies glītāk