Cukura cepumi īsteniem saldummīļiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Olas, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur olas, Uzkodas

Cukura cepumi īsteniem saldummīļiem

72 gabali
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 280 g
    kviešu miltu
  • 0.5
    tējkarotes cepamā pulvera
  • 0.5
    tējkarotes sāls
  • 220 g
    mīksta sviesta
  • 400 g
    cukura (200 g mīklai, 100 g cepumu apviļāšanai, ~ 100 g glāzes apmērcēšanai)
  • 1
    ola
  • 1.5
    tējkarotes vaniļas cukura
  • 1
    neliela glāze cepumu veidošanai, cepamais papīrs
 

Pamācība

1. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli.

2. Mīkstu sviestu istabas temperatūrā saputo ar 200 g cukura, vaniļas cukuru un olu.

3. Sviesta masai pievieno miltus, samīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Mīkla ir mīkstāka, nekā ierasts smilšu mīklai.

4. Divos šķīvjos liek pa 100 g cukura. Pa rokai noliek nelielu bļodiņu ar aukstu ūdeni.

5. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Plaukstās veido nelielu mīklas bumbiņu, apviļā to cukurā un liek uz plāts. Mīklas bumbiņas liek atstatu citu no citas.

6. Glāzes dibenu samērcē ūdenī, iemērc cukurā un uzspiež uz katras mīklas bumbiņas, to saplacinot līdz regulāras formas cepumam.

7. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cep 12–15 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini, bet ne brūni.