Dorada ar mandarīniem un timiānu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Dorada ar mandarīniem un timiānu

2 personām
Ātri
Vienkārši

 

Šis ir ļoti garšīgs nejaušs atklājums, kas izdevās, pateicoties tam, ka “mājās nekā nav”. Tā kā pēc svinībām bija palicis pāris mandarīnu un timiāna zariņi, nolēmu tos apvienot, lai papildinātu doradas garšu. Izdevās ļoti labi! Mandarīnu svaigums un saldums lieliski papildina timiāna īpašo garšu un, kā izrādās, ļoti labi sader ar zivi.\nAr šo pietiks 2 ēdājiem.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    doradas
  • 4
    mandarīni
  • 4
    timiāna zariņi
  • 2
    tējkarotes sviesta
  • 2
    šķipsniņas sāls
 

Pamācība

Zivi gareniski iegriež un iztīra no ķidām. Ļoti svarīgi ir izgriezt arī žaunu daļu, citādi zivs būs rūgta. Ar nelielu nazīti vai speciālu skrāpi noskrāpē zvīņas. Doradai to nav daudz.

Zivs viduci iesāla un iesmērē ar sviestu.

Mandarīnus sagriež plānās šķēlītēs un kārto zivs viducī. Starp tiem liek pa timiāna zariņam.

Zivi apsāla arī no ārpuses un apkārt kārto mandarīnu šķēlītes un timiāna zariņus. Ietin folijā un cep 170 °C temperatūrā ~ 15–20 minūtes.