Falafeles – turku zirņu trifeles
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Uzkodas

Falafeles – turku zirņu trifeles

20 gabali
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    bundža turku zirņu (400 g)
  • 1
    buntīte svaigu pētersīļu un kinzas
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 2
     daiviņas ķiploku
  • 1
    tējkarote malta kumina
  • 1
    tējkarote malta čili
  • 2
    ēdamkarotes sezama eļļas (var aizvietot ar kvalitatīvu olīveļļu)
  • ½ laima
  • 2
    ēdamkarotes kviešu miltu
  • svaigas salātlapas un asas mērcītes pasniegšanai
 

Pamācība

Nomizo un smalki sakapā sarkano sīpolu un ķiploka daiviņas.

Tikpat smalki sagriež zaļumus.

No turku zirņu bundžas nolej lieko šķidrumu. Zirņus liek blendera traukā, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un garšvielas, un visu samaļ viendabīgā masā. Masai jābūt veidojamas mīklas konsistencē (piemēram, smilšu mīklas).

Ar mitrām rokām veido valrieksta izmēra bumbiņas. Sanāks aptuveni 18–20 bumbiņu.

Pannā uzkarsē eļļu, un tajā apcep bumbiņas, lai ārpuse ir kraukšķīga, bet iekšpuse izsilusi cauri un karsta. Tās sanāks mazliet kantainas.

Pasniedz ar svaigām salātu lapām un mērcēm.

Mērču varianti

1. Saldo čili mērci sajauc ar krējumu vai majonēzi proporcijā 1 : 2.

2. Majonēzē vai krējumā iemaisa caur ķiploku spiedi izspiestas ķiploku daiviņas un nedaudz citronu sulas.