Falafels
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Lēni, Satur graudaugus, Satur citrusaugļus, Uzkodas

Falafels

1 porcijas
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 250 g
    pan class="js-add-ingredient-keyword">pan class="js-add-ingredient-keyword">sausu turku zirņu, pa nakti izmērcētu aukstā ūdenī
  • 5
    daiviņas ķiploku
  • neliela buntīte pētersīļu
  • neliela buntīte koriandra zaļumu (kinza)
  • miziņa no 1 citrona
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu
  • ½ tējkarotes grauzdēta malta kumīna
  • ½ tējkarotes grauzdēta malta koriandra
  • ½ tējkarotes sodas
  • 2
    ēdamkarotes miltu
  • sezama sēklas apviļāšanai
  • sāls
  • 700 ml
    rīsu kliju eļļas, ja falafelu fritē eļļā, daudz mazāk, ja cep uz pannas
 

Pamācība

1. Nokāš izmērcētos turku zirņus un liek blenderī vai virtuves kombainā kopā ar ķiplokiem, citrona miziņu, pētersīļu lapām un koriandru. Sablendē līdz nedaudz raupjai tekstūrai, lai nav kā pastēte.

2. Kad zirņi sablendēti, pievieno pārējās garšvielas, dzeramo sodu, tējkaroti sāls, miltus un sajauc visu ar rokām. Atstāj nostāvēties ledusskapī vismaz 1 stundu, tad masa labāk turēsies kopā.

3. Pannā uzkarsē eļļu. Ar mitrām rokām izveido 0,5 cm biezus apaļus plācenīšus, cieši saspiež kopā, lai tie neizjūk, un apviļā sezama sēklās. Liek cepties eļļā uz vidējas uguns 5–7 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Izcepot pirmo, pārbauda, vai vidus ir izcepies. Ja tas jēls, mitrs un no ārpuses sāk jau degt, jāsamazina liesma un/vai plācenīši jāgatavo mazāki. Ja tomēr vēlaties cept eļļā, eļļu uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai un cep ~ 4 minūtes. Ārpusei ir jābūt zeltaini brūnai, bet iekšpusei sausai.

4. Falafelu pasniedz ar humusu pitas maizītēs, var pievienot marinētus gurķus, svaigus tomātus, grieķu jogurta ķiploku mērcīti (sajauc grieķu jogurtu ar saspiestiem ķiplokiem un sāli) un granātābolu sēkliņas.