Filo mīklas sacepums ar spinātiem, fetas un mocarellas sieru
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Pamatēdiens

Filo mīklas sacepums ar spinātiem, fetas un mocarellas sieru

8 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 10
    filo mīklas lapas
  • 200 g
    fetas siera
  • 250 g
    mocarellas siera
  • 200 g
    skābā krējuma
  • 100 ml
    piena
  • 2
    saujas spinātu
  • 1
    sarkanā paprika
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 4
    olas
  • sāls, drupināti pipari
  • baziliks, dilles u.c. zaļumi pēc izvēles
  • veidne cepšanai
 

Pamācība

Variācijas par tēmu:

1. Bļodā iesit olas un sakuļ.

2. Fetas sieru iedrupina masā un samaisa.

3. Pievieno skābo krējumu un sakuļ ar putojamo slotiņu.

4. Mocarellas sieru sarīvē, pievieno masai un samaisa.

5. Pievieno pienu un sakuļ.

6. Zaļumus noskalo, smalki sagriež un pievieno siera masai. Pievieno šķipsniņu sāls, piparus un visu samaisa.

7. Papriku noskalo, izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.

8. Spinātus sakapā.

9. Sīpolu notīra un smalki sagriež.

10. Visu pievieno siera masai. Samaisa.

11. Katru filo lapu iemērc piena un krējuma maisījumā ar dārzeņiem un liek veidnē.

12. Apakšējā kārtā liek 2–3 lapas, lai sacepuma pamatne neizšķīstu lapu plānuma dēļ.

13. Ja lapas ir ieplīsušas, izmantojiet arī tās. Process ir diezgan ķēpīgs, taču rezultāts ir tā vērts.

14. Pārlej ar mērci un atkārto ar nākamajām kārtām, līdz trauks ir pilns. Noslēdz ar siera pildījuma kārtu.

15. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek sacepumu cepties. Cep 25–30 minūtes.

16. Pasniedz siltu vai atdzesētu.

Pildījumam var izmantot šķēlītēs sagrieztus un iepriekš apceptus meža šampinjonus un sīpolus, plānas cukīni ripiņas, gabaliņos sagrieztu gaļu. Lieliski garšos arī saldie filo mīklas sacepumi ar biezpienu un augļiem.

Der zināt:

Filo mīklu pirms lietošanas ir nepieciešams kārtīgi atlaidināt, tad lapas varēs labi attīt. Sasalušas lapas plīsīs. Sacepumiem pamatkārtā klāj 4–8 mīklas lapas. Atlikušās lapas ierullē pergamenta papīrā, liek atpakaļ maisiņā un uzglabā ledusskapī. Vairs nesaldē! Ja lapas nav paredzēts mērcēt pildījumā, tās pirms cepšanas iesmērē ar eļļu vai kausētu sviestu.