Folijā ceptas liellopu gaļas strēmelītes
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur liellopu gaļu, Satur jēra gaļu, Satur gaļu, Satur soju, Satur citrusaugļus, Liellopu gaļa, Jēra gaļa, Pamatēdiens

Folijā ceptas liellopu gaļas strēmelītes

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Šī recepte nāk no Tadžikistānas. Šādi tālajā zemē pasniedz gan liellopu gaļu, gan jēru.\nGaļa tiek sutināta folija karstumā garšaugu un dārzeņu sulās, pirms tam to termiski neapstrādājot. Rezultāts ir ļoti aromātisks un sulīgi gards.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    liellopu vai jēra gaļas mīkstuma
  • 1
    sarkanā paprika
  • 1
    zaļā paprika
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 2
    tomāti
  • 4
    daiviņas ķiploku
  • 1
    sauja sojas pupiņu (pēc izvēles)
  • 1
    buntīte pētersīļu un kinzas (pēc izvēles)
  • ½ citrona
  • 3
    ēdamkarotes sojas mērces
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • jebkuras garšvielas jēra vai liellopu gaļai
  • folija
 

Pamācība

Gaļu sagriež plānās strēmelītēs un liek bļodā. Pievieno olīveļļu, sojas mērci, citronu sulu, un “samasē”, lai garšas savelkas. Atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.

Tikmēr sagriež dārzeņus: paprikas strēmelītēs, sīpolu uz pusēm un šķēlītēs, tomātus daiviņās. Zaļumus smalki sagriež. Ķiploka daiviņas atstāj ar visām mizām un ar naža plato spalu vienkārši saspiež.

Sagatavo 4 folijas gabalus ~ 40 cm platumā 2 kārtās. Uz katra folijas gabala liek nedaudz gaļas, tai virsū – sagatavotos dārzeņus un garšaugus. Visu pārkaisa ar sāli un garšvielām, un aizloka foliju ciet kā paciņu.

Sagatavotās paciņas liek krāsnī 200–220 ºC temperatūrā. Cep ~ 30 minūtes.

Pasniedz ar šķēli svaigas maizes vai vārītiem rīsiem.