Foreles fileja saldā krējuma un puravu mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Foreles fileja saldā krējuma un puravu mērcē

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    x 4 cm foreles filejas
  • ½ purava
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 1
    citrons
  • 200 ml
    saldā krējuma
  • svaigas dilles, rozmarīns
  • šķipsniņa kanēļa (1/5 tējkarotes), sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 50 g
    sviesta
  • Salātiem
  • 1
    iepakojums svaigo salātu mix (~ 150 g)
  • 1
    tējkarote citronu sulas
  • 1
    paprika
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa cukura
  • sauja ķiršu tomātiņu
 

Pamācība

1. Zivs fileju sadala 4 cm lielos porciju gabalos. Katru gabalu iegriež līdz ādai gareniski uz pusēm un izgriež ar sānu uz augšu.

2. Starp ādām viducītī iesprauž pāris lapiņu rozmarīna, gabaliņus no vienas puses apkaisa ar sāli.

3. Puravu sagriež ripiņās, ķiplokus nomizo un sasmalcina, dilles sasmalcina.

4. Pannā apcep puravus un ķiplokus. Kad dārzeņi sacepti, tiem pievieno saldo krējumu, dilles, 1 tējkaroti rīvētu citrona miziņu, pāris šķipsniņu melno piparu un šķipsniņu kanēļa.

5. Atsevišķā lielākā pannā izkausē sviestu un ātri no vienas puses apcep zivs gabalus.

6. Kad zivs gabali no vienas puses apcepti, tos apgriež uz otru pusi, pannā pievieno sagatavoto mērci, zivs gabalus pārslaka ar citronu sulu un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pannai uzliek vāku, nogriež liesmu pavisam un ļauj garšām sasautēties kopā 5 minūtes.

7. Sagatavo salātus: salātlapas liek bļodā, ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm vai daiviņās, papriku sagriež strēmelēs. Salātus pārslaka ar svaigu citronu sulu, pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura, un visu sacilā viegli kopā.

8. Pasniedz katram ēdājam porcijā vienu zivs gabalu, bagātīgi pārlietu ar mērci, klāt servējot kārtīgu sauju svaigo salātu.