Foreles steiki bazilika glazūrā
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Lēni, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Foreles steiki bazilika glazūrā

2 porcijas
Lēni
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 g
    laša vai foreles steika gabali (~ 150katrs)
  • 1
    citrons
  • 200 g
    rīsu
  • folija zivs cepšanai
  • Bazilika mērcei:
  • 1
    liela bunte bazilika
  • 6
    daiviņas ķiploku
  • 150 ml
    olīveļļas
  • jūras sāls, malti baltie pipari
 

Pamācība

3. Zivs gabalus liek bļodā un bagātīgi pārlej ar bazilika mērci, nedaudz pārslaka ar citronu sulu.

4. Trauku nesedz un liek aukstumā ~ 1 stundu marinēties.

1. Bazilika lapas norauj no kātiem un noskalo.

2. Liek lielākā traukā un sablendē kopā ar eļļu, šķipsniņu sāls, pipariem un notīrītiem ķiplokiem.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Katru zivs steiku liek uz atsevišķas folijas loksnes un aiztin to pauniņā ciet. Cep ~ 20 minūtes.

6. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad rīsi ir gatavi, tos samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm tās pašas bazilika mērces.

7. Zivi ieteicams pasniegt turpat folijā, attinot pauniņu vaļā un klāt servējot nedaudz zaļo bazilika rīsu.

Der zināt:

Pagatavojiet ziemai zaļumu pesto. Pesto var gatavot ne tikai no bazilika, bet arī no pētersīļiem un selerijām vai visiem trim kopā.

Pesto ziemai

Nepieciešamās sastāvdaļas:

10 kārtīgas saujas bazilika,

pētersīļu vai seleriju lapu

3 tējkarotes rupjās vai jūras sāls

2–3 ēdamkarotes vārīta atdzesēta ūdens

2 daiviņas ķiploku

100 g riekstu, vēlams – ciedru vai Indijas

100 g smalki sarīvēta cietā siera

150 ml olīveļļas

Pagatavošanas gaita:

1. Zaļumu lapas atdala no kātiem un sasmalcina. Apber ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai mazliet atsulojas.

2. Tad lapām pievieno ūdeni un olīveļļu un sablendē līdz viendabīgai konsistencei.

3. Pievieno notīrītus ķiplokus, saberztus melnos piparus, smalki sarīvētu cieto sieru un riekstus. Visu sablendē kopā vēlreiz.

4. Masu pilda burciņās, liek ledusskapī vai saldējamos trauciņos un sasaldē.