Frikadeles tomātos
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Satur cūkgaļu, Satur gaļu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Frikadeles tomātos

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    maltās gaļas
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • 3
    sīpoli
  • 1
    ēdamkarote ķimeņu
  • 1
    ēdamkarote skābā krējuma
  • 3
    šķēles baltmaizes
  • 1
    ola
  • 1 kg
    tomātu
  • buntīte zaļumu
  • sāls, malti melnie pipari, 2–3 svaigi timiāna zariņi
  • eļļa cepšanai
  • 250 g
    rīsu
 

Pamācība

6. Sautējamā katlā ielej nedaudz eļļas, liek kārtu tomātu ripu, sīpolu un zaļumus. Tiem virsū kārto kotletītes un visu nosedz ar vēl vienu tomātu, zaļumu un sīpolu kārtu. Katlu nosedz ar vāku un visu sautē 20 minūtes.

7. Rīsus novāra.

Pasniedz rīsus ar kotletītēm, pāri pārlejot gardo tomātu mērcīti.

1. Vienu sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

2. Maizes šķēles aplej ar aukstu ūdeni, lai izmirkst.

3. Palielā bļodā liek malto gaļu, pievieno sakapāto sīpolu un ķiplokus, ķimenes, izmērcētās maizes šķēles, kam nospiests liekais ūdens, olu, krējumu, sāli un piparus pēc garšas un visu samīca viendabīgā masā.

4. Ar mitrām rokām veido mazas valrieksta lieluma frikadelītes un liek sakarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā cepties, kamēr no visām pusēm tās apcepušās brūnas.

5. Tikmēr nomazgā tomātus un sagriež tos šķēlēs. Atlikušos sīpolus notīra un sagriež gredzenos. Zaļumus smalki sakapā. Sīpolu gredzenus apcel nelielā eļļas daudzumā zeltaini brūnus.