Fusilli pasta ar garnelēm piena pesto mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Satur jūras veltes, Gliemenes, Makaroni

Fusilli pasta ar garnelēm piena pesto mērcē

6 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 375 g
    fusilli pastas
  • 350 g
    garneļu, vārītas, tīrītas
  • 2
    cukīni (dažādās krāsās)
  • 2
    paprikas (dažādās krāsās)
  • 50 g
    kviešu miltu
  • 500 ml
    piena
  • ½ citrona sulas pēc izvēles
  • 3
    ēdamkarotes bazilika pesto
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • olīveļļa cepšanai
 

Pamācība

Dārzeņus nomazgā un sagriež strēmelītēs. Garneles, ja tās ir saldētas, atlaidina.

Pēc norādēm uz iepakojuma pagatavo pastu.

Tikmēr pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas un uz straujas liesmas apcep dārzeņus. Tiem nav jābūt pilnībā izceptiem. Tad pievieno garneles un pacep vēl 2 minūtes.

Atsevišķā katliņā uzvāra ⅘ piena. 100 ml atsevišķā traukā samaisa ar miltiem. Kad piens vārās, tajā lēnā strūklā iemaisa piena un miltu maisījumu. Uz lēnas liesmas karsē, kamēr mērce mazliet sabiezē.

Gatavo pastu pievieno pannā pie dārzeņiem un garnelēm. Visu pārlej ar piena mērci, pieliek bazilika pesto un citronu sulu un sacilā kopā. Uz lēnas liesmas pasautē ~ 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Pasniedz nekavējoties, kamēr ēdiens ir karsts.