Gaileņu, kabaču un diļļu sautējums podiņā
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur sēnes, Pamatēdiens

Gaileņu, kabaču un diļļu sautējums podiņā

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    gaileņu
  • 2
    vidēji kabači
  • 2
    ēdamkarotes sviesta cepšanai
  • 200 ml
    saldā krējuma
  • sāls, malti melnie pipari
  • buntīte diļļu (vai pētersīļu)
  • 1
    neliels sīpols
  • 1
    kanēļa standziņa
  • 1
    lauru lapa
  • māla podiņš sautēšanai
 

Pamācība

1. Sēnes noskalo un nogriež tām kātu maliņas. Ja sēnes ir lielas, tās sagriež gabaliņos.

2. Kabačus noskalo un sagriež nelielos kubiņos.

3. Sīpolu notīra un smalki sagriež (VAJADZĒTU BILDI, BET PIE VAIRĀKREIZ LIETOJAMĀM ATRADU TIKAI RUPJI GRIEZTUS SĪPOLUS) .

4. Zaļumus sasmalcina.

5. Pannā uzkarsē sviestu un ~ 5 minūtes apcep sēnes un sīpolus. Pieber sāli un piparus. Saceptās sēnes pārliek atsevišķā bļodā.

6. Uz pannas apcep kabačus. Kad kabači ir nedaudz apcepti, pievieno sēnes, sasmalcinātos zaļumus, un visu samaisa.

7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Sēņu-kabaču maisījumu liek māla podiņā.

8. Pārlej ar saldo krējumu. Pieliek lauru lapu un kanēļa standziņu. Visu nosedz ar vāku un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.

9. Sautējumu pasniedz karstu, ar vārītiem kartupeļiem, pastu vai grauzdētu maizes šķēli.

Variācijas par tēmu:

Sautējumam pēc izvēles var pievienot iepriekš arī uz pannas apceptu malto gaļu. Tad ēdiens būs vēl sātīgāks.

Der zināt:

Gailenes var saglabāt ziemai, sakaltējot vai sacepot uz pannas.

Kaltēšanai sēnes uzver uz diega un pakarina ēnainā vietā. Kad sēnes izkaltušas pavisam vieglas, tās liek sausā, slēgtā traukā vai samaļ pulverī. Pulveri pievieno ēdieniem gatavošanas laikā.

Saldēšanai iepriekš sagatavotas – notīrītas un noskalotas – sēnes sacep eļļā vai arī izkarsē uz sausas pannas, līdz iztvaikojis liekais šķidrums. Sēnēm uzkaisa nedaudz sāls, atdzesē un liek saldēšanai paredzētajos trauciņos.