Gaileņu un cukīni krēmzupa
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Zupa, Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur sēnes

Gaileņu un cukīni krēmzupa

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Gatavo Liene Vilnīte, žurnāla un portāla “Pie Galda!” izdevēja\n\nManiem bērniem vislabāk garšo gaileņu mērce, kas vārīta pienā. Man savukārt lieliska šķiet kombinācija – gailenes un cukīni. Tā radās šī biezzupas recepte – sātīga un smaržojoša pēc meža un atvasaras.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    gaileņu
  • 2
    cukīni
  • 1
    sīpols
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 50 g
    sviesta cepšanai
  • 4
    svaigas salvijas lapiņas
  • 0.8 l
    piena
  • 1
    lauru lapa
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
 

Pamācība

Sēnes notīra no meža gružiem, ja nepieciešams, noskalo no smiltīm, un sagriež ne pārāk smalki.

Pannā uzkarsē pusi sviesta, pievieno sagrieztas salvijas lapiņas un viegli apcep sēnes, kamēr novārās visas sulas. Cepšanas laikā pievieno sāli.

Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.

Pannā izkausē vēl nedaudz sviesta, atstājot tikpat daudz cukīni, un uz mērenas liesmas apcep sīpolus. Kad sīpoli zeltaini, pievieno ķiplokus, un vēl 1 minūti garšaugus pacep. Visu pievieno sēnēm un samaisa kopā.

Cukīni sagriež nelielos gabaliņos. Ja miza vēl pavisam mīksta – to atstāj, ja cieta – nomizo. Pannā uzkarsē vēl nedaudz sviesta, un tajā apcep cukīni, kamēr dārzeņi mīksti.

Katliņā pie cukīni pievieno gailenes ar garšaugiem, lauru lapu, aplej ar pienu un uzvāra. Pēc garšas pievieno vēl sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Katliņu noņem no uguns un visu sablendē. Sēnes var palikt nelielos graudiņos, tad zupai ir tāda dabiskāka tekstūra.