Gaļa ar gaļu jeb gaļas friti un frī kartupeļi ar rozmarīna sāli
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur cūkgaļu, Satur mājputnu gaļu, Cūkgaļa, Mājputnu gaļa, Uzkodas

Gaļa ar gaļu jeb gaļas friti un frī kartupeļi ar rozmarīna sāli

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Šeit ir labs stāsts. Es sociālajos tīklos pajautāju, kas ir riktīgs džeku ēdiens, un man sabira ļoti smieklīgi komentāri. Sākot no bekona smūtija, beidzot ar sēmenēm un bāni. Viens bija īsti skaidrs – tur jābūt bekonam.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3
    vistas filejas
  • 300 g
    žāvēta bekona ļoti plānās šķēlītes
  • 1
    ēdamkarote sinepju
  • 1
    tējkkarote citronpipari
  • 6
    lieli kartupeļi
  • 4
    zariņi rozmarīna
  • sāls
  • asa mērce, piemēram adžika vai saldā Āzijas čili mērce pasniegšanai
 

Pamācība

Vispirmsvistas filejas sagriež nelielās strēmelītēs un iemarinē ar sinepēm un citronpipariem un nedaudz sāli. Atstāj uz 15 minūtēm garšām savilkties.

Pagatavo rozmarīna sāli. Rozmarīnu sagriež nelielos gabaliņos, liek blenderī un sablendē smalki kopā ar sāli tā, lai garšas sajauktos.

Kartupeļus notīra un sagriež garenās daiviņās. Apslaka ar eļļu un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm.

Iemarinētās filejas strēmelītes ietin bekona šķēlītēs, veidojot garenas standziņas. Tās citu citai blakus kārto uz cepamā papīra un arī liek krāsnī 180 °C temperatūrā uz 20 minūtēm.

Kad kartupeļi gatavi, tos apsāla ar pagatavoto sāli un liek tūtiņās.

Arī gatavos gaļas gabaliņus liek nelielās papīra tūtiņas. Ēd karstus ar kādu asu mērci.