Gaļas terīne svētku galdam
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Ogas, Vienkārši, Vidēji, Satur riekstus, Satur cūkgaļu, Satur gaļu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Gaļas terīne svētku galdam

8 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    vidēja cūkgaļas fileja (~ 400 g)
  • 500 g
    kvalitatīvas jauktas maltās gaļas
  • 250 g
    bekona (šķēlītēs, veidnes izklāšanai)
  • 4
    daiviņas ķiploku
  • 100 g
    lobītu pistāciju
  • 50 g
    kaltētu dzērveņu
  • 10
    aprikozes
  • 3
    ēdamkarotes Vusteršīras mērces
  • 50 g
    brendija
  • 1
    ēdamkarote krievu sinepju
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1
    zariņš svaiga rozmarīna
  • 1
    neliela buntīte svaigu pētersīļu
  • karstumizturīga veidne cepšanai
  • cepamais papīrs
  • folija
 

Pamācība

9. Pasniedz karstu vai aukstu, sagrieztu šķēlēs.

1. Fileju sagriež nelielās strēmelītēs. Ķiplokus un rozmarīna lapiņas smalki sakapā. Gaļu liek bļodā, pievieno sakapātās garšsaknes, Vusteršīras mērci un brendiju. Samaisa un liek ledusskapī marinēties.

2. No dzērvenēm atliek malā 1 ēdamkaroti, no pistāciju riekstiem – 2 ēdamkarotes. Pārējo daudzumu samaisa kopā ar malto gaļu, kam pievieno arī sinepes un piparus. Visu samīca kopā.

3. Veidnē ieklāj cepamo papīru un izkārto bekona šķēlītes.

4. Vispirms uz bekona šķēlītēm liek pusi maltās gaļas masas.

5. Tad virsū kārto pusi iemarinētās gaļas strēmelīšu. Pārkaisa ar atliktajām dzērvenēm un smalki sakapātiem zaļumiem.

6. Virsū liek otro pusi iemarinētās gaļas. Pa vidu visā veidnes garumā izkārto aprikozes un pārkaisa ar atliktajām pistācijām.

7. Pildījumu nosedz ar atlikušo malto gaļu. Virsu nolīdzina un “apsedz” ar bekona šķēlītēm.

8. Pārsedz ar foliju, lai cepoties neapdegtu virsa. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 1 stundu.