Galerts
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Vidējs, Lēni, Satur cūkgaļu, Cūkgaļa, Zivis, Uzkodas

Galerts

8 porcijas
Lēni
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Karpas galertam:
  • 1
    karpa (~2,5 kg)
  • 2
    sīpoli
  • 2
    burkāni
  • sāls, piparu graudiņi
  • buntīte pētersīļu
  • 50 g
    saldētu vai konservētu zaļo zirnīšu
  • Želatīns
  • Cūkas kājas galertam:
  • 1
    cūkas priekšējais stilbiņš
  • 2
    burkāni
  • 2
    sīpoli
  • sāls, pipari
  • 1
    svaigu pētersīļu buntīte
  • želatīns
  • Pasniegšanai:
  • mārrutki, sinepes un etiķis pēc izvēles
 

Pamācība

Karpas galertam:

1. Sīpolus un burkānus notīra, noskalo un liek katlā. Pievieno iztīrītu karpu. Karpu pirms vārīšanas var sadalīt gabalos. Pielej tik daudz ūdens, lai zivs ir nosegta. Uzvāra,

nosmeļ putas, samazina liesmu.

Pieber pāris šķipsniņu sāls, piparus, pievieno zaļumus un gatavo, līdz karpa viegli atdalās no asakām.

2. Karpu izņem no katla un atdzesē.

Buljonu izkāš caur sietu. Buljonu pagaršo, nepieciešamības gadījumā pievieno sāli, piparus vai garšvielas pēc izvēles.

3. Karpai iztīra asakas. Sagatavo bļodiņas. Katras bļodiņas apakšā ieber nedaudz konservētu vai blanšētu zaļo zirnīšu, pievieno kādu svaigu pētersīļa lapiņu un virsū liek zivs mīkstumu.

4. Želatīnu ieber bļodiņā, uzbriedina atbilstoši instrukcijai uz paciņas un izšķīdina siltā buljonā. Uz 1 l buljona ņem 30 g želatīna. Buljonu pārlej pāri zivs mīkstumam. Atdzesē un liek ledusskapī sastingt.

Cūkgaļas galertam:

1. Sīpolus un burkānus notīra un liek katlā. Cūkas stilbu noskalo un liek katlā.

2. Pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa būtu pilnīgi apņemta, strauji uzvāra un noputo. Pievieno noskalotus zaļumus, pāris šķipsniņu maltu melno piparu vai veselus piparu graudiņus.

3. Katlam uzliek vāku, samazina liesmu un vāra uz lēnas uguns, līdz gaļa mīksta un viegli atdalās no kauliem. Kad gaļa ir mīksta, buljonam pievieno pāris šķipsniņu sāls. Gaļu izņem no katla, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā.

4. Nogriež pāris burkānu ripiņu, ko liek bļodiņas apakšā, virsū kārto gaļas gabaliņus.

5. Želatīnu uzbriedina atbilstoši instrukcijai uz paciņas un izšķīdina siltā buljonā. Uz 1 l buljona ņem 30 g želatīna.

6. Buljonu pārlej pāri gaļas gabaliņiem, atdzesē un liek ledusskapī sastingt.