Garneles ar Fetas sieru, tomātiem un uozo
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur jūras veltes, Gliemenes, Pamatēdiens

Garneles ar Fetas sieru, tomātiem un uozo

4 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    garneļu
  • 1
    puravs
  • 3
    daiviņas ķiploka
  • buntīte svaiga bazilika
  • 200 g
    tomātu savā sulā
  • 200 g
    Fetas siera
  • 10
    ķiršu tomātiņi
  • 50 g
    uozo (var aizstāt ar parastu degvīnu)
 

Pamācība

1. Ja garneles ir svaigas, tās notīra. Ja izmantojat vārītas un saldētas, tās lēnām atkausē, ar visu iepakojumu turot zem tekoša auksta ūdens.

2. Purava balto daļu sagriež ripiņās, ķiplokus sasmalcina, baziliku sakapā.

3. Pannā apcep puravus, tad pievieno ķiplokus. Visu cep 1 minūti. Pievieno garneles un apcep ne vairāk kā 1 minūti (ja izmantojat vārītas garneles, tad cepiet 30 sekundes).

4. Visu pārlej ar degvīnu un aizdedzina.

5. Kad uguns nodzisusi un alkohols iztvaikojis, pievieno tomātus savā sulā un baziliku. Visu sautē vēl 1 minūti.

6. Visbeidzot pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru un ķiršu tomātiņus. Apmaisa un noņem no uguns.

7. Kārto porciju šķīvjos un pasniedz galdā nekavējoties. Klāt labi garšos svaigi grauzdēta maize ar ķiploku sviestu.