Graudu maize ar sodu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Ogas, Vienkārši, Lēni, Satur pienu, Satur graudaugus, Uzkodas

Graudu maize ar sodu

1 gabali
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 220 g
    kviešu miltu
  • 110 g
    rudzu miltu
  • 50 g
    diedzētu kviešu graudu
  • 50 g
    diedzētu rudzu graudu
  • 15 g
    kviešu kliju
  • 1
    ēdamkarote nesmalcinātu linsēklu
  • 50 g
    ķirbju sēklu
  • 50 g
    rozīņu vai žāvētu dzērveņu
  • 50 g
    brūnā cukura
  • 1
    tējkarote sodas
  • 200 ml
    dabiskā jogurta
  • 200 ml
    ūdens
  • 2
    tējkarotes dažādu sēkliņu maisījuma maizes rotāšanai
  • nedaudz sviesta veidnes ieziešanai
  • veidne cepšanai 10 x 28 cm
 

Pamācība

9. Pārkaisa ar sēkliņām.

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidni ieziež ar sviestu.

2. Lielā bļodā sajauc miltus ar graudiem, klijām.

3. Pievieno cukuru.

4. Pievieno sodu.

5. Pieber rozīnes un ķirbju sēkliņas.

6. Mazākā bļodiņā sajauc jogurtu ar ūdeni.

7. Jogurta masu lej klāt miltu maisījumam, visu samaisa.

8. Mīklu liek veidnē.

10. Liek cepties cepeškrāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep ~ 1 stundu. Maizes gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā ar garu koka irbulīti, ja mīkla vairs nelīp pie irbulīša, maize gatava.

11. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļauj 10 minūtes pastāvēt, tad izceļ no veidnes un atdzesē. Vēlams 8-12 stundas. Ļoti labi garšo vienkārši apziesta ar sviestu.

Variācijas par tēmu:

Rozīņu un ķirbju sēkliņu vietā maizīti var papildināt ar dažādiem riekstiem vai citām sēkliņām. Cukura vietā var izmantot medu vai cukura sīrupu, ko pirms iemaisīšanas mīklā sajauc ar jogurtu un ūdeni.

Der zināt:

Ja cepoties šķiet, ka maize sāk pārāk apbrūnēt, pārklāj to ar cepamo papīru vai foliju un turpina cept.