Grilēta cūkgaļas karbonāde ar sezonas dārzeņiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur cūkgaļu, Satur citrusaugļus, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar sezonas dārzeņiem

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    šķēles cūkgaļas karbonādes
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 1
    citrons
  • 8
    zariņi svaiga rozmarīna
  • 200 g
    zaļo franču pupiņu
  • 200 g
    redīsu, sagrieztu uz pusēm
  • 200 g
    jauno burkānu, gareniski sagrieztu uz pusēm
  • 4
    šalotes sīpoli, gareniski sagriezti 4 daļās
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 2
    ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1
    ēdamkarote kapātu lociņu
  • ½ tējkarotes Dižonas sinepju
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls
 

Pamācība

Cūkgaļas karbonādes šķēles liek bļodā, apkaisa ar sāli, maltiem pipariem un svaigām rozmarīna lapām. Pārlej ar olīveļļu un citronu sulu, apmaisa un ļauj pusstundu garšām ievilkties. Ja laika nav tik daudz, tad rozmarīna zariņus cepšanas laikā var likt tieši uz oglēm, tie izkvēpinās smaržas, kamēr gaļa cepsies, un efekts būs visai līdzīgs.

Gaļu kārto uz grila restītēm: vispirms cep uz tās daļas, kur liesma lielāka, lai izveidotu patīkamu garoziņu, tad pārvieto uz to grila daļu, kur karstums mazāks un gaļa var vienmērīgi izcepties.

Ar grilētajiem dārzeņiem var improvizēt tā, kas nu kuram garšo labāk un kas konkrētajā brīdī pieejams, iespējams, pat pašu dārzā. Šoreiz izvēlējāmies zaļās franču pupiņas, redīsus un jaunos burkāniņus. Pievieno pāris šalotes sīpolu. Lielā bļodā sagriež redīsus, burkānus, šalotes sīpolus, pievieno zaļās pupiņas.

Atsevišķā trauciņā samaisa olīveļļu, baltvīna etiķi, kapātos lokus, sinepes, melnos piparus un sāli. Mērci pārlej pāri dārzeņiem un visu kārtīgi samaisa.

No folijas izveido taisnstūrveida trauciņu ar uzlocītām malām, to liek uz uzkarsēta grila un iekšā klāj iepriekš sagatavotos dārzeņus. Grilam uzliek vāku vai arī dārzeņiem pārklāj pāri foliju, un ļauj dārzeņiem cepties ~ 20–30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.