Grilēta zivs ar aromātiskām citrusaugļu ripiņām
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Grilēta zivs ar aromātiskām citrusaugļu ripiņām

6 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    zivs filejas (upes forele, karpa, menca)
  • 1
    laims
  • 1
    citrons
  • 2
    apelsīni
  • 1
    sauja svaigu timiāna zaļumu
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, veseli melnie pipari
  • kulinārijas diegs fileju sasiešanai
 

Pamācība

1. Zivis fileju sadala porciju gabalos. Ja filejas ir nelielas, tās gatavo veselas. Uzkaisa sāli un piparus.

2. Nomazgā augļus un pusi no katra sagriež plānās ripiņās. Augļu ripiņas kārto uz vienas filejas.

3. Uzliek timiāna zariņus.

4. Uzliek otru filejas pusi.

5. Ar diegu nosien abas pusītes, lai augļu šķēlītes nekristu ārā cepšanas laikā. Filejas liek bļodā.

6. Piestā sadrupina piparus un no atlikušajiem augļiem izspiež sulu. Bļodiņā samaisa

sulu, piparus, eļļu un ar šo maisījumu pārslaka zivis, pārsedz un uz 1 stundu liek ledusskapī marinēties.

7. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā vai uz vidēji sakarsēta grila 15–20 minūtes.