Gurķis ar tunča un Lieldienu olu pildījumu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Salāti, Piena produkti, Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur olas, Satur citrusaugļus, Zivis

Gurķis ar tunča un Lieldienu olu pildījumu

6 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    taisns garais gurķis
  • 3
    cieti vārītas olas
  • 1
    mazā kārbiņa (185 g) konservēta tunča
  • 50 g
    majonēzes
  • 1
    citrons
  • dīgsti, dilles vai citi zaļumi pārkaisīšanai
  • 2
    buntītes redīsu (~ 16–18 redīsi)
  • 300 g
    biezpiena
  • 200 g
    skābā krējuma
  • ½ kukuļa rudzu rupjmaizes
  • dilles, loki un pētersīļi pēc garšas
  • sāls
 

Pamācība

1. Gurķi noskalo, nosusina un gareniski pārgriež uz pusēm. Ar karoti izgrebj gurķu pusītes, veidojot laiviņas pildīšanai. Gurķa laiviņas liek uz šķīvja.

2. Izgrebto gurķa daļu smalki sagriež.

3. Olas noloba, divas no tām sagriež šķēlēs.

4. Tunci no kārbiņas pārliek sietā un notecina lieko šķidrumu. Kopā ar olām liek šķīvī, ar dakšiņu saspaida un sajauc.

5. Pievieno sagrieztos gurķus.

6. Pievieno majonēzi, nedaudz citronu sulas, samaisa.

7. Pilda gurķu laiviņās.

8. Zaļumus sakapā. Trešo olu sarīvē un pārkaisa pildītajiem gurķiem, visbeidzot pārkaisa zaļumus un rotā ar citrona šķēlītēm. Gurķus pasniedz galdā, pirms ēšanas katru sagriež 4–6 gabaliņos. Var ēst ar dakšiņu un nazi uz šķīvja, bet ērti arī ēst ar rokām, paņemot uz salvetes.