Ilzes tropiskais dārzeņu sautējums ar ananasiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus, Pamatēdiens

Ilzes tropiskais dārzeņu sautējums ar ananasiem

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Man ir tāda čirkaina asistente Ilze, kas jau vairākus gadus palīdz dažādos ikdienas darbos – sākot no kartupeļu mizošanas un beidzot ar man nesaprotamu joku izskaidrošanu. Viņai iedvesma šai receptei atnāca pēc dienu gara Lieldienu gavēņa ievērošanas, svētku mielastam gatavojoties. Kas zina, varbūt šī sautējuma noslēpums ir tieša iedvesma no Dieva, jo tas garšo tiešām lieliski! Ananass dārzeņiem piešķir gan sulīgumu un interesantu tekstūru, gan saldenumu un svaigumu, tāpēc ir lieliska dažādu sautējumu sastāvdaļa. 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3
    sīpoli
  • 2
    burkāni
  • 1
    tējkarote karija pulvera
  • 1
    tējkarote citronpiparu
  • 1
    tējkarote raudenes
  • 1
    lauru lapa
  • 1
    tējkarote kaltētu ķiploku
  • 3
    daiviņas svaigu ķiploku
  • 1
    baklažāns
  • 400 ml
    bundža konservētu tomātu gabaliņos
  • ½ sulīga ananasa
  • sāls un cukurs
  • eļļa cepšanai
  • pasniegšanai – rīsi vai rīsu nūdeles
 

Pamācība

1. Sīpolus sagriež daiviņās, burkānus sarīvē. 

2. Sākumā ~ pusminūti eļļā apcep kariju un piparus. Tad ~ 10–15 minūtes apcep sīpolus ar burkāniem, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

3. Baklažānu nomizo, sagriež kubiņos, pievieno dārzeņiem kopā ar lauru lapu un ķiplokiem, pacep vēl 5 minūtes.

4. Ananasu nomizo un sagriež līdzīga izmēra kubiņos. Pievieno sautējumam.

5. Pēdējos pievieno tomātus, un sautē visu vēl 10–15 minūtes. Pirms pievienošanas tos ieteicams sablendēt.

6.Noregulē garšu ar sāli un cukuru.