Jūras līdaka
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Zivis, Pamatēdiens

Jūras līdaka

1 gabali
Ātri
Vienkārši

 

Recepti gatavo un piedāvā Daiga Veismane un Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš\n\nZivs maigo garšu izcili papildina saldo karamelizēto sīpolu un paprikas kombinācija. Lieliski noderēs gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    baltie sīpoli
  • 50 g
    paprikas
  • 50 g
    sviesta
  • 200 ml
    baltvīna
  • 150 g
    brūnā cukura
  • 50 g
    baltvīna etiķa
  • 30 g
    baltā balzametiķa krēma
  • 400 g
    līdakas filejas
  • 1
    daiviņa ķiploka
 

Pamācība

Sagriež sīpolus plānos pusgredzenos, papriku – smalkos salmiņos.

Paprikas un sīpolus sautē, kamēr tie kļūst mīksti un zeltaini.

Pannā pievieno brūno cukuru, baltvīnu, balzametiķa krēmu, un uz lēnas uguns novāra un karamelizē.

Līdakas fileju izklāj uz cepamā papīra un ierīvē ar sakapātu ķiploku.

Karamelizēto sīpolu un paprikas masu klāj uz līdakas filejas.

Lēni cep līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.